Docenten

Peter Popelier, IBITA - erkend docent, Basic Course Instructor


Peter Popelier werkt als kinesitherapeut op de CVA/CCT –afdeling in het Universitair Ziekenhuis Pellenberg. Vandaar dat zijn specifieke interesse uitgaat naar hersentrauma’s.


Hij assisteerde met Jan Lenaerts, Pam Mullholland en Mary Lynch en volgde onder hun leiding verscheidene opleidingen in Groot - Brittannië.


Hij behaalde zijn docentschap in 2010 onder leiding van Mary Lynch - Ellerington.

peter.popelier@uzleuven.be

Marc Michielsen, IBITA-erkend docent, Advanced Course Instructor

marc.michielsen@jessazh.be

Marc Michielsen werkt als paramedisch hoofd in het Jessa-ziekenhuis, revalidatiecampus Sint-Ursula in Herk-de-Stad,  Hij is IBITA-erkend docent sinds 2007.


Hij deed zijn assistenschappen met Jan Lenaerts (Pellenberg, België), Lydia Waegenborgh en Paul Kronenburg (Wijk-aan-Zee, Nederland) en Louise Rutz-Lapitz (Walzenhausen, Zwitserland).


In April 2015 kwalificeerde hij zich als Advanced Course Instructor onder leiding van Louise Rutz -LaPitz.


Zijn interesse gaat vooral uit naar de revalidatie van het bovenste lidmaat en het gebruik hierbij van motorische voorstelling en andere revalidatietechnieken.

Maarten Bossuyt, IBITA-erkend docent, Basic Course Instructor

Maarten Bossuyt is werkzaam als kinesitherapeut  in het Jessa ziekenhuis,  revalidatiecampus Sint-Ursula in  Herk-de-stad. Van 2004 tot 2006 was hij werkzaam in het revalidatiecentrum Klinik Valens in Zwitserland.  Daar behandelt hij een grote diversiteit aan neurologische patiënten.

 

Specifieke interesse gaan naar de invloed van de taak en de omgeving op het functioneren van de patiënt en de interactie tussen therapeutische fascilitatie en hands-off.

 

Assistenschappen deed hij bij Peter Populier, Marc Michielsen (België) en Louise Rutz-LaPitz (Walzenhausen, Zwitserland)


In februari 2016 kwalificeerde hij zich als Basic Course Instructor onder leiding van Louise Rutz-LaPitz.

maarten.bossuyt@jessazh.be

Sarah Martens, IBITA-erkend docent, Basic Course Instructor

Sarah Martens werkt als kinesitherapeute in Revarte, revalidatieziekenhuis in Edegem, Antwerpen, waar ze hoofdzakelijk personen met een niet aangeboren hersenletsel behandelt.

 

Assistentschappen deed ze bij Marc Michielsen, Peter Popelier en Maarten Bossuyt (België), haar pre-qualification course deed ze onder leiding van Cathy Eustace (Canada) en Peter Popelier. Ze kwalificeerde zich in juni 2023. 

 

Haar interesse voor het Bobath-concept werd gewekt op haar stage neurologische revalidatie in Zuid-Afrika, en werd verder gevoed tijdens een eerste basis Bobath cursus in België.

 

Ze gaat op zoek naar het maximale potentieel van de patiënt, waarbij voor haar het samenwerken binnen een transdisciplinair team centraal staat.

sarah.martens@mymkl.be

Els Houben, IBITA-erkend docent, Retired Member

els.houben@zol.be

Els Houben werkt als kinesitherapeute in het revalidatiecentrum Ziekenhuis Oost-Limburg (ZOL) op de campus Sint-Barbara te Lanaken en is IBITA-erkend docente sinds 2005.


Een eerste kennismaking met de Bobath-opleiding maakte zij in Chicago, USA middels een introductie-cursus Bobath. Zij is 2 jaar werkzaam geweest in de USA, waarbij zij de oprichting van een neurorevalidatie-unit mee heeft vorm gegeven.


Zij assisteerde met Jan Lenaerts (Pellenberg, België), Lydia Waegenborgh en Paul Kronenburg (Wijk-aan-Zee, Nederland) en Jos Halfens (Hoensbroek, Nederland).


Na haar docentschap heeft zij zich verder toegelegd op de Engelse stroming binnen de Bobath-opleiding. Zij volgde de advanced Bobath cursus bij Mary Lynch en was co-instructor van de Basis Bobath Cursus met Pam Mulholland. Momenteel is zij Retired Member.


Haar interesse binnen de neurorevalidatie gaat vooral uit naar posturale controle + balans en gangrevalidatie.